Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Szia!Egy heverő árát először 15%-kal emelték, majd 20%-kal csökkentették, így 4000 forittal lett olcsóbb, mint eredetileg volt.Mennyibe került eredetileg a heverő?Hány%-kal változott az eredeti árhoz képest a heverő ára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x*1,15*0,8=x-4000
0,92x=x-4000
0,92x-x=4000
-0,08x=-4000
x=50000

50000*1,15*0,8=46000

4000-rel lett olcsóbb az eredeti árhoz képest.

0