Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
678
Jenő és Benő segítenek a 8m hosszú és 9m széles téglalap alakú kert felásásában. Az első nap felásták a kert harmadát, másnap a megmaradt terület 75%-át. Mekkora területet ástak fel a harmadik napon, ha aznap végeztek? A kert hány százalékának felásása maradt a harmadik napra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A terület 8·9 = 72 m²

Első nap: 72·2/3 m² lett felásva, maradt 72·1/3 m² = 24 m²
Másnap: 24 · 75/100 m² lett felásva, maradt 24 · 25/100 m² = 6 m²
Harmadnap: 6 m²
Ez hány százaléka az eredetinek? x%
72 · x/100 = 6
fejed be...
0