Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Kémia
358
Mekkora tömegű Maroszodat kell 400 g folyadekhoz 10 % tomenysegu ahoz Meg 3 szor szorozuk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keveréses feladatokat keverési egyenlettel érdemes megoldani
`m_1*w_1 + m_2*w_2 = (m_1+m_2)*w_3`

ahol `m_1`,`m_2` tömegek
`w_1`,`w_2` pedig tömegszázalékos értékek

behelyettesítve:
(w3 = 30% a feladat szövege alapján, a marószóda felfogható egy 100%-os oldatnak, ezért w2=100% = 1)

`400*0.1 + m_2*1.00 = (400+m_2)*0.3`

`m_2 = 114.3g`
Módosítva: 4 éve
1