Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Kémia
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keveréses feladatokat keverési egyenlettel érdemes megoldani
`m_1*w_1 + m_2*w_2 = (m_1+m_2)*w_3`

ahol `m_1`,`m_2` tömegek
`w_1`,`w_2` pedig tömegszázalékos értékek

behelyettesítve:
(w3 = 20% a feladat szövege alapján, a marószóda felfogható egy 100%-os oldatnak, ezért w2=100% = 1)

`200*0.1 + m_2*1.00 = (200+x)*0.2`

`m_2 = 25.0g`
Módosítva: 4 éve
1