Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felvételi 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
valaki el tudná magyarázni ezeket a feladatokat hogy kell megcsinálni? (és persze hogy mi a megoldás, ha kérhetem)
1., A – (L – M) + A=?
2., a) 135 m – 700 cm = ………………… m
b) 540 másodperc + ………………… perc = 34 perc
c–d) 22 m2 – 1300 dm2= ………………… dm2 = ………………… cm2
3., ha egy háromszög egyik külső szöge pl. 110(fok), akkor mennyi a belső?
mennyi a háromszög belső szögeinek összege?
4., Két pozitív szám aránya 9 : 5. Ha a nagyobb számból kivonjuk a kisebbet, akkor 120-szal kisebb
számot kapunk, mint a két szám összege. Melyik ez a két szám?
Írd le a számolás menetét is! (légyszives mondjátok el, mi az a 9 aránylik 5-höz, és mit csináljak ezzel a feladatban)

nagyon szépen köszi a segítséget mindenkinek, aki próbál. Nagyra értékelem, hogy próbáltok segíteni. köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felvételi
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-2