Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
B25
b,e kéne


Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Csatoltam képet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,
Felhasználva, hogy a belső szögek összege 180°:
`3x+5x+4x = 180°`
`x = 15°`
`alpha = 45°`
`beta = 60°`
`gamma = 75°`

e,
Felhasználva, hogy a szemközti szögek egyenlőek, és összegük 360°:
`2x + 2(x-24) = 360`
`x = 102°`
`alpha = gamma = 102°`
`beta = delta = 78°`
0