Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Feladat:
Számítsd ki az alábbi mennyiségeket!
a) Mennyi 25kg 30%-a?
b) Mennyi 243 liter 5%-a?
c) 10dkg 18%-a?
d) 750 gramm 15%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 25*0,3=7,5 kg

b) 243*0,05=12,15 l

c) 10*0,18=1,8 dkg

d) 750*0,15=112,5 g
0