Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Valaki eltudna nekem mondani hogy hogyan kéne elkezdeni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a)
Az első szorzat egyik tényezője 0.

1.
sinx=0 -> x=0+kπ
(0+cos^2y)*sin^2y=1/4
sin^2y*cos^2y=sin(2y)/2 ha ezt négyzetre emeled akkor a baloldal=1/4* sin(2y)^2

1/4*sin(2y)^2=1/4
sin(2y)^2=1
sin(2y)=±1 ez két eset és kijön y.

2.
cosy=0 -> y=π/2+kπ
sin^2y=1-cos^y=1-0=1
(sinx+0)*1=1/4 innen kijön sinx

b)
ugyanígy, egyik tényező 0.

1.
sinx=0
cos2y=-2 nincs megoldása

2.
cosy=0 -> y=π/2+kπ -> 2y=π+2kπ
cos2y=-1
sin^2x=3/2 innen kijön x.
0