Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
Egy rombusz átlóinak hossza 24 cm és 10 cm mekkora a rombusz területe és kerülete
b mekkora annak az egyenesnek hasábnak a térfogata és felszíne amelynek alapja ez a rombusz és minden éle eggyel hosszúságú
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
e=24 cm
f=10 cm

Kéne az oldala, az a. Pitagorasz-tétel: (e/2)²+(f/2)²=a²

(24/2)²+(10/2)²=a²
a²=169
a=√169=13 cm

K=4a=4*13=52 cm
T=ef/2=(24*10)/2=120 cm²

A b részt viszont nem tudom értelmezni. Mit jelent az, hogy eggyel hosszúságú?
1

Oké, ha egyenlő hosszúságút jelent, akkor a hasáb magassága 13 cm.

V=T*m=120*13=1560 cm³

A=2T+P

P=4*a*m

P=4*13*13=676 cm²

A=2*120+676=916 cm²
0