Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítaetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
2dm átmérőjű,kör alakú fémlapbol a lehetőlegnagyobb oldalhoszúságu négyzetlapot vágjuk ki l. Az eredeti lap hány százaléka lessz hulladék? A számolási kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
ha 2 dm a kör átmérője, akkor az egész 4 dm, tehát a négyzet (4 db) oldalai (mind) 4 dm. (Csak, hogy értsd.)

A fémlap területe 2 dm * 2 dm = 4 dm².

A kör átmérője 2 dm. Területe: (2 dm / 2)² * π ≈ 3,14 dm².

A hulladék 4 dm² - 3,14 dm² = 0,86 dm².

A hulladék a négyzet felületének (0,86 dm² : 4 dm²) * 100 = 21,5 %-a.
1

Csatoltam képet.
2