Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SoS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
gyök alatt x+2= ez már nincs gyök alatt =x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez volt a feladat? --->  x+2 =x
Kikötések: x+2>=0 és x>=0
x+2=x²
0=x²-x-2
x=2 és x=-1 (a -1 nem jó megoldás a kikötés miatt), ezért csak az x=2-t kell ellenőrizni
 2+2 =2
 4 =2
2=2
0