Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
A 2+k*x+7=0egyenletnek a gyöke x=-2.Számolja ki a k valós paraméter értéket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2+k*x+7=0 és x=-2
Gyanús, hogy az x helyére be kell írni a -2-t.
2+k*(-2)+7=0
Amiből 9/2=k.

Véletlenül nem x²+k·x+7=0 egyenlet volt megadva?
Ekkor (-2)²+k·(-2)+7=0 amiből k=11/2
1