Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
Valaki megtudná csinálni az 1-2 feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
60 ember kért sajtot és pepperónit.
80 kért sajtot, tehát 20 kért csak sajtot (mert 60 p-t is)
72 kért pepperónit, tehát 12 kért csak pepperónit (mert 60 s-t is).

20 sajt, 12 pep, 60 s+p összesen 92 ember
Akkor 8 ember nem kért egyiket sem.
0

2)
16 AFN
24 AN - akkor 24-16=8 csak AN (F nem)
30 AF - akkor 30-16=14 csak AF (N nem)
22 FN - akkor 22-16=6 csak FN (A nem)
7 csak A
5 csak F
10 csak N

a)
7 csak A + 8 csak AN +14 csak AF + 16 AFN = ... add össze

b)
14 csak AF

c)
Akik ilyen nyelvet tanulnak az ezek összege:
16+24+30+22+7+5+10
Amennyi hiányzik a 75-höz, annyi nem tanul ilyen nyelvet.
0