Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 12.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1403
Egy téglatest egyik csúcsából kiinduló éleinek aránya 2:3:4. A téglatest térfogata 24000 cm3. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a három él 2x, 3 és 4x hosszú, mivel ekkor ezek aránya megegyezik a fenti aránnyal. A térfogat a három él szorzata, vagyis 2x*3x*4x=24x³, ennek kell 24.000 cm³-nek lennie:

24x³ = 24.000, erre x=10-et kapjuk, tehát az élek hossza 2*10=20 cm, 3*10=30 cm, 4*10=40 cm.
0