Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol

185
A kepen lathato szoveget kene leforditani. (csatoltam a kepet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Szia!

Kerékpározás a világ legveszélyesebb útján

Magasan az Andokban az északi Yungas út La Paz-ból, a világ legmagasabban fekvő fővárosból a bolíviai Yungas régióban található Coroico-ba vezet. Az út mindösszesen kb. 3 méter széles és a Coroico folyó 200 méterrel alatta fekszik. A bolíviaiak ezt 'El camino de la Muerte'-nek (halál útjának) hívják a balesetek száma miatt és 1955-ben hivatalosan kijelentették, hogy ez a világ legveszélyesebb útja.

Egy hiba és halott vagy

Amióta egy új út megnyílt 2006-ban, kevesebb busz és teherautó van az öreg úton. De most hegyi kerékpárosok ezrei jönnek a világ minden tájáról, hogy életük legizgalmasabb utazását éljék át. A 4700 méteres tengerszint feletti magasságban lévő La Cumbre-ból indulnak és 1525 méterre ereszkednek le, közel 80 km-es óránkénti sebességgel haladva a keskeny úton. Az esős évszak alatt, Decembertől Márciusig csak tapasztalt kerékpározók vehetnek részt, de néhányuk minden évben meghal az úton. Akkor miért csinálják az emberek?
A 26 éves Andrew Jogoo Melbourne-ből, mondta az út bejezése után, hogy ha Londonba mész, látnod kell a London Bridge-et, ha Sydney-be utazol, akkor látnod kell az Operaházat és ha Boliviába mész, akkor ki kell próbálnod a legveszélyesebb utat.
A 22 éves Marte Solberg Norvégiából, mondta, hogy sok ember mondta, hogy jó szórakozás volt, de féltem, hogy felborulok és meghalok. Aggódtam, mert nem volt tapasztalatom a hegyi kerékpározásban. Egy ballépés és meghalsz. Ezer alkalommal kérdeztem magamtól, hogy miért csinálom ezt?

Amúgy megkérdezhetem, hogy ez milyen angol könyv?
Módosítva: 2 éve
0