Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, segítenél?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
766
1) Egy derékszögű háromszögben: a = 10 cm és b = 24 cm. Határozza meg az átfogó (c oldal) hosszúságát!

2) Egy derékszögű háromszögben: a = 8 cm és c = 17 cm. Számítsa ki az ismeretlen befogó (b oldal) hosszúságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz-tétel

1)
a=10 cm
b=24 cm
c=?

a²+b²=c²
c²=10²+24²=676
c=√676=26 cm

2)
a=8 cm
c=17 cm
b=?

a²+b²=c²
8²+b²=17²
64+b²=289 /-64
b²=225
b=√225=15 cm
1