Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi egyenletet,hogyan lehet a legrövidebb módon rendezni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
17543550/x - 2410= 19325700/2x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem értem igazán a kérdést. Egyszerűsítesz 2-vel és kivonod a jobb oldalon maradt kifejezést az egyenletből. Ennél egyszerűbben nem lehet.

17543550/x - 2410= 19325700/2x
17543550/x - 2410= 9662850/x
(17543550-9662850)/x - 2410= 0
7880700/x - 2410 = 0

Ezzel rendezve van.
De mit akarsz valójában?

A megjegyzésben a "megoldás" szót használtad. Ki kell számolni x-et? Az nem rendezés. Ahhoz még szorozzuk be x-szel az egyenletet:
7880700 - 2410 x = 0
7880700 = 2410 x
és osszunk 2410-zel:
x = 3270
Módosítva: 8 éve
0