Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Sos 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
413
Ebben kérném a segítséget.Mekkora a gyorsulás abban az esetben ha egy álló helyzetből induló autónak 1 perc alatt lesz a sebessége 108 km/h .Elôre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v0=0 km/h=0 m/s
v=108 km/h=30 m/s
t=1 min=60 sec
a=?

a=(v-v0)/t
a=(30-0)/60
a=0,5 m/s²
0