Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Fizika
422
Valaki légyszi fizika !<3
Holnapra kellene sűrgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. a.)Minden test megtartja nyugalmi állapotát vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását mindaddig, míg egy másik test vagy mező által kifejtett hatás nem kényszeríti mozgásállapotának megváltoztatására.
b.) A Föld mozgása, a Naprendszer mozgása
c.) Az inga kimozdul. Ennek az oka a tehetetlenségből adódik. Az erők eredője nulla, mikor még a vonat áll, de mikor elindul a vonat a vonat ereje kibillenti ebből az egyensúlyi helyzetéből.
2. a.) A testek azo tulajdonsága, amivel mérik a testek tehetetlenségét. jele: m mértékegység: kg
b.) Súlytalanságban rugóra téve a testet a rugót megnyújtod, majd elengeded. Ennek lesz egy rezgése. A rezgés csak a rugóállandótól és a test tömegétől függ. Ebből ki tudod számolni a test tömegét. T=2π√m/d
3. a.) Amelyik ugyanazon térfogaton több anyag van.
b.) 1m3 kálimban 860kg kálium van.
c.) Ugyanazon a térfogaton különböző tömeg helyezkedik el.
4. a.)ró=m/v=0,81/0,3=2,7kg/dm3
b.) m=ró*V=0,0045*2500=11,25kg
c.) V=m/ró=180/800=0,225m3
0