Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
448
Segitenétek!Egy autó 10 percig halad 20 m/s sebesseggel,majd 20 perc alatt megtesz 30km-ert.Mekkora volt az átlagsebessége?Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
t₁=10 min=600 s
v₁=20 m/s
t₂=20 min=1200 s
s₂=30 km
v(átl)=?

v(átl)=s(össz)/t(össz)=(s₁+s₂)/(t₁+t₂)

s₁=v₁*t₁=20*600=12000 m=12 km

v(átl)=(12000+30000)/(600+1200)=70/3=23,3 m/s
0