Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Kérem valaki levezetné nekem a megoldást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A levezetés a következő:
1- log₂x= 6¹ (6 az elsőn, ami ugye éppen hattal egyenlő)
log₂x= 1-6 = -5, ebből pedig az "x"-et kifejezzük: x=2 (a mínusz 5-ödiken)= 1/2⁵ = 1/32 , tehát ez lesz a végeredmény (megoldás)! :)
0