Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3b ,4-es és az 5-os kene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
3.B

105
185.4
A második nagyobb. 80.4el
0

5.
Módosítva: 4 éve
0

3/b)
A=168*5/8. Ezt számológép nélkül úgy lehet kiszámolni, hogy a 168-at elosztjuk nyolccal, és megszorozzuk öttel. 105 lesz a megoldás.
B=247,2 75%-a. Ezt meg úgy lehet, hogy 0,75-tel megszorozzuk. Ez 185,4 lesz.
Az B nagyobb 80,4-tel.

4.)
Én ezt egyenes arányossággal számolnám ki.

A hetet 0,35-tel kell elosztani, hogy 20 legyen a megoldás. Tehát osszuk el a 2,1-et is 0,35-tel, az eredmény 6 lesz. Tehát 6kg az öntvény tömege.

5.)
Azért, hogy eltüntessük a nevezőt, szorozzuk be hattal, (a 2 és a 3 legkisebb közös többszörösével):

2(3x-4)-3(5-3x)=-3

Tüntessük el a zárójelet:

6x-8-15+9x=-3
15x-23=-3
15x=20
x=20/15=4/3
Módosítva: 4 éve
0