Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjuk meg a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
600
32. Ábrázolja a valós számok halmazán értelmezett függvényt, és jellemezze azt!
33. Ábrázolja derékszögű koordináta-rendszerben a valós számok halmazán értelmezett függvényt!
34. Géza Bácsi 3%-os fizetésemelést kapott, így a keresete 1648 euro lett. Hány euro volt Géza bácsi keresete a fizetésemelés előtt?
35. Két ládában együtt 99 kg alma van. Mennyi alma van az egyes ládákban, ha tudjuk, hogy az első ládában lévő almák 25 %-a ugyanannyi, mint a második ládában lévő almák 20 %-a ?
36. Egy iskola tanulóinak 8%-a jelest, 24%-a jót, 23%-a elégséges és 5%-a elégtelent
kapott matematikából félévkor. Hányan jártak ebbe az iskolába, ha 240-en közepes matematika jegyet kaptak?
37. A felnőtt férfiak testének víztartalma átlagosan 60%. Hány kilogramm az a férfi, akinek a testében 49,2 kg a víz?
38. Egy cipő eredeti ára 21000 Ft volt. 10%-ot engedtek az árból, majd az új árból ismét 10 %-ot. Hány forintba kerül most a cipő? Mekkora volt az árváltozás az eredetihez képest?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
38.

Ha az eredeti ára 21 000 Ft volt, akkor annak a 10 %-a:
21000 × 0,1 = 2100 Ft az árengedmény
21 000-2100= 18 900 Ft

Ha ezt is leárazzák 10 %-kal, akkor az:
18 900 × 0,1 = 1890 Ft az árengedmény
18 900-1890 = 17010 Ft-ba kerül most a cipő.
1

36.

A közepesek százalékos száma: 100-(8+24+23+5) = 100-60 = 40

40 % felel meg 240 főnek

100 % megfelel
100/40⋅240= 600 fő jár az iskolába.
1

35.

Egyikben van x, a másikben 99-x
És fel tudjuk írni azt az egyenletet, hogy
0.25⋅x=0.2(99−x)
Kiszámolod, hogy mennyi az X
0.25x=19.8-0.2x
0.45x=19.8
X=44

Egyikben 44
Másikba 55
Módosítva: 4 éve
1

34.

Ha 3%-kal emeltek a fizetésén, akkor a mostani fizetése az előző 103%-a.

Tehát 103% = 1648 euró

x = (1648/103)*100 = 1600 eurót keresett eredetileg
1