Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Húrtrapéz

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
segítséget kérek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=10 cm
c=4 cm
m=4 cm
K=?
T=?

b=?

Pitagorasz tétel. Az a oldalt fel lehet úgy osztani, hogy c+2x. Az x kell a Pitagorasz-tételhez.
x=(10-4)/2=3 cm

b²=x²+m²
b²=3²+4²
b²=25
b=5 cm

K=a+2b+c
K=10+5+5+4=24 cm

T=(a+c)/2*m=(10+4)/2*4=28 cm²
Módosítva: 4 éve
1