Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teglatest felszine hossza

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Egy téglatest alapon fekvő két oldala 5 cm és 12 cm. A téglatest térfogata 240cm3.
A) Téglatest felszíne és hossza
B) Mekkora szöget zár be a testátló a téglatest fedőlapjával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=5 cm
b=12 cm
V=240 cm³
A=?
c=?

a)
V=abc
240=5*12*c
240=60c
c=4 cm

A=2(ab+ac+bc)=2(5*12+5*4+12*4)=256 cm²

b)
Ebben nem vagyok biztos, talán 45°
0