Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány festék kell egy 6.5cm hosszú 45 cm átmérőjű oszlop befestéséhez, ha 1m2-re 20 dkg festék kell?

Főoldal » Középiskola » Matematika
655
Koszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ehhez a felszínt kell kiszámolni.
h=6,5 cm
d=45 cm
r=d/2=45/2=22,5 cm
A=?

A=2πrh+2πr²=2πr(r+h)
A=2*π*22,5(22,5+6,5)=1305π≈4099,7 cm²≈0,4099 m²
20*0,4099≈8,19 dkg
0