Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
478
Kémia feladat valaki sos segítség!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.) Fizikai változás: a jég olvadása, a naftalin szublimációja, az alkohol forrása, a benzin párolgása
Kémiai változás: a vaspor égése, a mészégetés, a cink kölcsönhatása a sósavval

2.)
Zn+2HCl=ZnCl₂+H₂
2Na+2H₂O=2NaOH+H₂
CaCO₃=CaO+CO₂
4Al+3O₂=2Al₂O₃
2Na+Cl₂=2NaCl
MgO+2HCl=MgCl₂+H₂O
2SO₂+O₂=2SO₃
2H₂+O₂=2H₂O
2Mg+CO₂=2MgO+C
2KOH+H₂SO₄=K₂SO₄+2H₂O
Módosítva: 4 éve
0