Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex számok halmaza

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
480
Oldja meg a komplex számok halmazán a z2(négyzet)-2z+i=iz-1 egyenletet!

Ehhez kérnék segítséget! Belekeveredem ...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
z2-2z+i=iz-1
z2+(-2-i)z+1+i=0
És innen a mf. egyenlet megoldóképlete:
z=((2+i)± ((2+i)2-4*1*(1+i)) )/2
A diszkrimináns:
(2+i)2-4*1*(1+i)=4+4i-1-4-4i=-1
 -1 =i
z=((2+i)±i)/2
z1=1+i
z2=1
1