Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Csatoltam képet is!
A 4. és az 5. feladat kell !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. (b+c)/2
5. Ha tudnánk az AB vektort, akkor ez lenne:
CN = CA + AB/4
CM = CA + AB·3/4
De tudjuk is AB-t:
AB = CB-CA
vagyis:
CN = CA + (CB-CA)/4 = CA·3/4 + CB/4
CM = CA + (CB-CA)·3/4 = CA/4 + CB·3/4
0