Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Sziasztok, ezekben kérnem a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
4)
`a=2³*5*7²*11⁴`, `b=2*5²*11³*13`
`(a;b)=2*5*11³=13310`
`[a;b]=2³*5²*7²*11⁴*13=1865263400`
0

7)
`101101₂=1*2⁵+0*2⁴+1*2³+1*2²+0*2¹+1*2⁰=45₁₀`

8)
`19₁₀=1*2⁴+0*2³+0*2²+1*2¹+1*2⁰=10011₂`

9)
`4|44235y`
Azok a számok oszthatók néggyel, amiknek az utolsó két számjegye osztható néggyel!
`y=2`, `y=6`
0

`6|35028x`
Egy szám akkor osztható hattal, ha páros és a számjegyeinek összege osztható hárommal.
A számjegyek összege: `3+5+0+2+8+x=18+x ⇒ x=0`, `x=6`
0