Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani? Koszonom

Főoldal » Középiskola » Matematika
607
7. Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
(x-3)2-2(x-3)=0
(3x – 5)2 – (6x – 9)2 = 0
8. Oldja meg az alábbi egyenletet:

9. Oldja meg a valós számok halmazán az egyenletet!
10. Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
(2x+3)(-x+5)(6x-2)=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7.
`(x-3)*2-2*(x-3)=0 ⇒ 2*(x-3)-2*(x-3)=0 ⇒ 2*x-6-2*x+6=0 ⇒ 0=0` Ez egy azonosság, ami azt jelenti, hogy minden valós `x`-re igaz.
`(3*x-5)*2-(6*x-9)*2=0 ⇒ 6*x-10-12*x+18=0 ⇒ 8-6*x=0 ⇒ 6*x=8 ⇒ x=8/6=4/3`

8.
Itt mintha lemaradt volna az egyenlet! :)

9.
Itt is mintha lemaradt volna az egyenlet! :)

10.
`(2*x+3)*(-x+5)(6*x-2)=0` Egy szorzat akkor nulla, ha valamelyik tagja nulla.
`2*x+3=0 ⇒ x=-(3/2)`
`-x+5=0 ⇒ x=5`
`6*x-2=0 ⇒ x=2/6=1/3`
0