Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Egyenlő szárú háromszög szárai 7cm-esek, alapon fekvő szögei 70°-osak. Mekkora a területe?

Köszi!! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ismerjük a következőket:
`b=7 cm`, `c=7 cm`, `β=70°`, `γ=70°`, `α=180°-2*70°=40°`
`m`a`=b*sinγ ⇒ m`a`=7*sin70° ⇒ m`a`=6.58 (cm)`
`a=sqrt(b²+c²-2*b*c*cosα) ⇒ a=sqrt(7²+7²-2*7*7*cos40°) ⇒ a=sqrt(49+49-98*0.766) ⇒ a=4.7883`
`T=(4.7883*6.58)/2=15.75`
1