Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.os matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
Janka tulipánt ültetett, 14 m2
-re 336 darabot.
a) Hány tulipánt ültetett 1 m2
-re?
b) Mekkora terület jut egy tulipánhagymának?
c) Hány tulipánt ültethetne el a 25 m2
-es kiskertben?
d) Mekkora terület kellene 3000 tulipánhoz? .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenes arányosság.
a)
14 m²=336 db
1 m²=336÷14=24 db-ot
b)
14÷336≈0,04 m²
c)
14÷25=0,56
336÷0,56=600 db-ot
d)
336÷3000=0,112
14÷0,112=125 m²
0