Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
839
Hány db atomot tartalmaz:
6 g magnézium;
60 g kalcium?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

n (Mg)= 6 g/24,3 g/mol= 0,2469 mol , ebből az atomok száma : 0,2469×6×10²³ db lesz, azaz 1,4815×10²³ db Mg-atom, ennyit tartalmaz 6 gramm fém.
n (Ca)= (60/40,08)= 1,497 mol , ebből az atomok száma: 1,497×6×10²³ db lesz, vagyis 8,982×10²³ db Ca-atom, ennyit fog tartalmazni 60 gramm fém. :)

Remélem ezzel tudtam segíteni és érthető is a levezetés! :)
1