Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mindenféle matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Az első, a harmadik és a negyedik feladat megoldása kéne


Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Csatoltam képet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
Egyenes arányosság:
1 öltöny — 8/3 m
x öltöny — 120/3 m
A 120 15-ször 8, tehát 8 db öltöny készíthető.

3.)
a) Felírom egyenletként:
5/4x=-0,8 /*4
5x=-3,2 /÷5
x=-0,64
b)
(3/2)*1,5=9/4=2,25

4.)
a)
2/(a-1)
nulla: Semmikor, nincs olyan szám, amit, ha kettővel elosztasz, 2 lesz az eredmény.
pozitív: Ha a>1
negatív: Ha a<1
értelmetlen: 1, mert a 0-val való osztást nem értelmezzük

b)
25-a²
nulla: 5
pozitív: Ha a<5
negatív: Ha a>5
értelmetlen: soha
0