Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aromás vegyületek

Főoldal » Középiskola » Kémia
521
Propin kormozó égése
Benzol tökéletes égése
Proppin és bróm
Oktén égése
Proppán
Metán
Etén
Butén
Etin
Pentin
Etán
Mindnek kéne az égese, nagyon megköszönném!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Propin
C3H4 + 3 O2 = CO2 + 2 CO + 2 H2O (ebben nem vagyok biztos de ez elfogadható szerintem mint tökéletlen a lényeg a CO)
C6H6 + 7,5 O2 = 6 CO2 + 3H2O
C3H4 + Br2 = C3H4Br2 ha még + Br2 = C3H4Br4
C8H16 + 12 O2 = 8 CO2 + 8 H2O
C3H8 tökéletes +5 O2 = 3 CO2 + 4 H2O
CH4 tökéletes + 2 O2 = CO2 + H2O
C2H4 kormoz
C4H8 kormoz ezek mind oxigénmennyiségtől függ nem lehet azt mondani hogy tessék ez ennyire kormoz, kell adat
C2H2 kormoz
C5H8 kormoz
C2H6 tökéletes C2H6 + 3,5 O2 = 2 CO2 + 3 H2O
0