Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek s.o.s

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
Ha egy termék bruttó ára 3000 Ft, akkor mennyi a nettó ára, valamint az Áfa tartalma? (Áfa 27%)

Köszi, ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez csak egy sima százalékszámítás. Tudjuk a százaléklábat és értéket, és az alapot keressük.
százalék érték: 3000 Ft
százalékláb: 100+27%
Azért 127, mert az alaphoz (100%) hozzájön még a 27%-a.

százalék alap=(szérték/szláb)*100=
(3000/127)*100≈2362 Ft

3000-2362=638 Ft

Teháta nettó ára 2362 ft, illetve 638 Ft áfát tartalmaz.

1