Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítsetek légyszíves a fizika házimba!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
691
egy mosógép teljesítménye 950W. Az áramforrás feszültsége 230V. Mekkora a mosógépen áthaladó áram erőssége és az izzószál ellenállása!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P=950 W
U=230 V
I=?
R=?

Tudjuk, hogy P=U*I, ebből már két tagot ismerünk, tehát kiszámítható:
950=230*I /÷230
I≈4,13 A

Már csak az ellenállás kell, ami nem más, mint:
R=U/I=230÷4,13=55,69 Ω
1