Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lkkt, lnko 7. oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
5020 6300 a két számunk, felbontottam őket adott dolgokban, viszont kevésbé megy az lkkt és a lnko. Sokat nem járok be bizonyos okokból, emiatt nem tudom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5020=2*2*5*251=2^2*5*251
6300=2*2*3*3*5*5*7=2^2*3^2*5^2*7

lkkt: minden szorzótényezőből veszed a lehető legnagyobbat
lkkt=2^2*3^2*5^2*7*251

lnko:vveszed a közös dolgokat (ha nincs ilyen akkor 1)
lnko=2^2*5
1