Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Az 5. feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kibontod a zárójeleket, majd összevonsz:

5x² - 12 + 5

Két kifejezés akkor egenlő, hogyha azonos hatványú tagjaik előjele megegyezik, tehát:

a=5
b=-12
c=5

Kész.
0