Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
Ebben kellene segíteni: TK 101/6, 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Számolás menetével létszives!
0

6.)
Kristófé legyen x
Eszteré pedig y

x+y=15000
Így az y-t úgy is kifejezhetjük, hogy 15000-x
Tehát:
2x=15000-x /+x
3x=15000 /÷3
x=5000

Tehát Kristófnak 5000, Eszternek pedig 10000 forintja van.
a) 10000 Ft (2*5000)
b) 5000 forinttal


8.)
a)
x-y=7
x+y=17

Itt a az x-et ki lehet úgy is fejezni, hogy 7+y
És akkor a második egyenlet így néz ki:
7+y+y=17
7+2y=17 /-7
2y=10 /÷2
y=5

És így az x 12.

b)
x-y=8
x+y=4

x=8+y

8+y+y=4
8+2y=4 /-8
2y=-4 /÷2
y=-2
x=6

c)
x-y=3
xy=70

x=3+y

(3+y)y=70
y₁=-10
y₂=7

x₁=-7
x₂=10
0