Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1109
Sziasztok! Még ma kellenének a megoldások:) Nagyon hálás lennék!❤
1.) Adjon meg olyan összetett számot, mely relatív prím 6-hoz
2.) Az alábbi hát szám közül válassza ki az összes olyan számot, amely osztható 3-mal, de nem osztható 5-tel! 895; 1222; 1458; 1848; 1990.
3.) Írja fel prímszámok szorzataként, a 420-at!
Sorolja fel prímszámosztóit!
Adja meg összes osztóinak számát!
4.) Adja meg 24 egyjegyű pozitív osztóinak halmazát
5.) Írja át 19-et 2-es alapú számrendszerbe.
6.) y =? 4|44233y
X=? 6|35028x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Pl. 25
2.) 1458, 1848
3.) 2²*3*5*7
prím osztók: 2, 3, 5, 7
Ezt úgy lehet meghatározni, hogy a prím tényezők kitevőihez hozzáadunk egyet, és ezeket öszorozjuk.
(2+1)(1+1)(1+1)(1+1)=24
4.) 24=2³*3¹
(3+1)(1+1)=8
5.) 10011₂
6.) y=2, 6
x=0, 6
0