Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika azonosságokal való számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
SOS be kellene csatoltam a feladat képet ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a+b=23
ab=-7
a²+b²=?

Azt tudjuk, hogy (a+b)²=a²+2ab+b², azaz a²+b²=(a+b)²-2ab Ebbe már be tudunk helyettesíteni:
23²-2*(-7)=543

2.) Ugyanígy.
a+b=7
ab=12

7²-2*12=25

3.) Szintén
a+b=12
ab=23

12²-2*23=98
0