Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kordináta rendszer: háromszor

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Egy kordinata rendszerbe kell ábrazolni ezeket a pontokat
A(6;3)
B(2;7)
C(-5;-1)
Es ezeknek az ABC kerulete és a terulete kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Csatoltam képet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Opció az, hogy megméred az oldalakat? Más megoldás most nem jut az eszembe.

És akkor:

K=a+b+c

T=(a*ma)/2 vagy (b*mb)/2 vagy (c*mc)/2
Vagy Hérón képlettel:
T=√[s(s-a)(s-b)(s-c)]
s=(a+b+c)/2
0