Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forditottan arányosság.

Főoldal » Középiskola » Matematika
573
a,b,c számok forditottan arányosak a 0,5; 0,(3); 0,25 számokkal.számold ki az a,b,c számokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha forítottan arányosak, akkor a szorzatuk egyforma:
a·0,5 = b·0,(3) = c·0,25
0,5 az 1/2, 0,25 pedig 1/4. A 0,(3) azt jelenti, hogy 0,33333333... végtelenig, ami 1/3.
a·1/2 = b·1/3 = c·1/4

Lehet pl. a=2, b=3, c=4, ekkor ez a közös szorzat 1 lesz.
De lehet ezeknek akárhányszorosa is, mondjuk a=4, b=6, c=8
És még végtelen sok lehetőség...
Módosítva: 8 éve
0