Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Siessetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
480
egy ruhás szekrény méretei a következőek: h=12dm, sz=o,o4hm,h=200cm

a) alakitsd át Si ben a ruhás szekrény méreteit
b)add meg a legkisebb teruletu oldalát a ruhásszekrénynek
c)számold ki a ruhásszekrény térfogatát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek, siessetek
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Tehát, ha jól értelmezem:
a oldal 12 dm=1,2 m
b oldal 0,04 hm=4 m
c oldal 200 cm= 2 m

a) Ez meg is van.

b) Itt a két kisebb oldalt kell összeszorozni, hogy a legkisebb területet kapjuk. legkisebb T=a*c=1,2*2=2,4 m

c) V=abc=1,2*4*2=9,6 m³
0