Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csonkakúp feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
959
Fontos a feladat részletes megoldása!
Egy üvegpohár alja 6cm, teteje 8cm átmérőjű kör, a pohár magassága 10cm. Mennyi folyadék tölthető a pohárba? Hány deciliter víz van a pohárban, ha a víz 5 cm magasan áll benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, csonkakúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=6 cm -> r=3 cm
D=8 cm -> R=4 cm
m=10 cm
V=?

V=[(R²+Rr+r²)mπ]/3=[(4²+4*3+3²)*10*π]≈387,46309 cm³≈3,87 dl

A felső vízoszlop felszínének átmérője: (6+8)/2=7 cm, sugara 3,5 cm.
V=[(3,5²+3,5*3+3²)*5*π]/3≈166,24261 cm²≈1,66 dl

Módosítva: 4 éve
0