Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11 ..

Főoldal » Középiskola » Matematika
581
Számold ki a hiányzó csak oldalt és B és y szögeket. Ázott oldalak a=8cm, b=7cm
Adott szög :a =70°
Hogyan kell ezt megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A β szög szinusztétellel kapható meg a legegyszerűbben:

sinβ/sinα=b/a

sinβ/sin70°=7/8 -> sinβ=0,822-> β=55,28°

γ=180°-(α+β)=54,72°

A c oldal koszinuszképlettel: c^2=a^2+b^2-2abcosγ

Ezt most nem számolom ki de írj ha van kérdés.
0