Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem a feladatot ....

Főoldal » Középiskola » Matematika
547
Mekkora szög alatt látjuk két távvezetékoszlop távolságát egy olyan pontból , amelyik az egyik oszloptól 320 m-re , a másiktól 245 m-re van , míg a két oszlop távolsága egymástól 150 m. (MGYÉÉFF III. - Sin / Cos tétel )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát van egy háromszöged a három megadott távolsággal és a 320,245 m közti szög kell. Az meg egy koszinusztétel.

cosγ=(a^2+b^2-c^2)/(2ab)

ahol a=320, b=245, c=150
1