Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Ebben a két oldalban kéne segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első kép:
A hozzárendelési szabály: f(x)=0,5x vagy f(x)=1/2x ,ahogy tetszik. Ami a változik, az az értelmezési tartomány. Ez az elsőnél a természetes számok halmaza (N), a másodiknál az egész számok halmaza (Z), a harmadiknál pedig a valós számok halmaza. A lerajzolt grafikonokat csatoltam.

Második kép:
a) 6
b) 7
c) 2
d) 4
e) 5
f) 1
g) 3 hozzárendelési szabály: minden számhoz önmagát rendeljük hozzá f(x)=x
1